SCHOTT Speciális üvegek

A SCHOTT világkonszern 130 éve fejleszt és gyárt speciális üvegeket, melyeket további megmunkálások során nemesítenek; fúrnak, csiszolnak, laminálnak, edzenek.
Alkalmazási területeik többek között az építészet és design, világítás, autóipar, repülőgépgyártás, elektronika, háztartástechnika, optika, gyógyászat, szolár, ... Innovatív ötletekkel és kiváló technológiai háttérrel a SCHOTT cég több terméke is egyedülálló, termékpalettája folyamatosan bővül, minősége elismert az egész világon.

A Bauwag Bt elsősorban a SCHOTT építészeti üvegeit képviseli és forgalmazza. Tanácsadással is segítünk kiválasztani a megfelelő terméket, szolgáltatjuk a szükséges engedélyeket, minőségi bizonylatokat.


1993-ban Jenában üzembe helyezi közösen Schott és a japán Asahi a világ első Microfloat-berendezését. A kádból az üvegmassza a cinnfürdőre folyik, ahol feszültségmentesen szilárdul meg, így felülete rendkívül sima lesz. Az így előállított Borofloat üveg a jó kémiai és termikus tulajdonságainak köszönhetően számos helyen alkalmazható, mint pl. tűzgátló üvegként, tűzhely ajtókhoz vagy tűzálló sütőlapként